Saturday Night Knights

Domácí, večerní a zároveň letošní první televizní zápas. Takové jsou přívlastky dnešního souboje se znojemskými Knights, proti kterým budou chtít Glads protáhnout sérii utkání bez porážky. Startujeme v 19:30 a kdo nemůže dorazit na stadion, ladí Premier Sport 2!

Znojmo dokázalo v minulém kole vyválčit veledůležitou výhru 14:10 proti Alligators, která je posunula na druhou pozici v tabulce skupiny Západ. Rytíři se k ní dopracovali díky pevné defenzivě a poctivému běhovému útoku, ve kterém hrál ústřední roli náš bývalý RB Standa Benc, který se postaral o úvodní touchdown zápasu (a také svůj první v sezoně) a celkově zapsal 104 yardů po zemi. Zdatně mu sekundoval autor rozhodujícího TD Jakub Sysel se 102 yardy. Knights potřebovali v gameplanu vykompenzovat skutečnost, že bez zraněného starting QB Ashley Baileyho jejich hra vzduchem oslabila. Nutno podotknout, že backup QB Vít Novák svůj nesnadný úkol zvládl velmi solidně.

Glads za sebou mají druhý dominantní zápas s ústeckými Blades, v tabulce 5 výher z pěti pokusů a chuť vrátit soupeři určité ústrky z minulosti, což dokládá předzápasové vyjádření Vojty Mašity.

„Tenhle zápas bereme osobně. Znojmo nás v začátcích ponižovalo a chovali se k nám absolutně bez respektu. My do toho půjdeme s respektem, ale do poslední vteřiny pojedeme na 100 %. Cílem není jen vyhrát, ale naprosto dominovat.“ Což kopíruje i celosezonní předsevzetí a filozofii HC Matěje Večese.

Defense pustila do endzóny zatím pouze dva lidi a nehodlá tento počet rozšiřovat. Útok se v bodovém průměru blíží 40 bodům na zápas a stále je nejlepší jednotkou Snapbacks ligy. Máme nejlepší runovou offense s půměrně naběhanými 149 yardy a 14 touchdowny (Honza Dundáček 5 TDs).

Sečteno, podtrženo nic jiného než jasnou výhru nehodlá družina Gladiators po zkřížení mečů s Rytíři z trávníku odnést. Go Glads!